איבדתם מידע חשוב שנשמר אמצעי אחסון כמו תקליטור או דיסק און קיי ? הכונן הקשיח קרס לפתע וכל המידע שלכם אבד ? מומחי המחשב של חושב על מחשב מסבירים איך בדיוק עובדת שמירת מידע על אמצעי אחסון דיגיטליים וכמובן ישמחו לעמוד לרשותכם ולשחזר כל מידע שהוא מכל אמצעי אחסון.
כל המידע שלנו כיום נשמר באמצעי אחסון דיגיטליים החל מהמחשב בבית, בעבודה, בטלפון הנייד, בדיסק און קיי ללימודים או בכרטיסי זיכרון של המצלמה הדיגיטלית. השימוש באמצעים מסוג זה אומנם מאפשר לנו גישה מהירה וזמינה למידע שלנו בכל רגע נתון בקלות ובמהירות, אך אינו חף מפגיעות פיזיות כאלו ואחרות שיכולות להשביתו במהירות אפילו לאחר נפילה או מכה פיזית.
איך מידע נשמר על אמצעי אחסון?
רגע לפני שנעסוק בהליך שיחזור המידע חשוב שנביא איך בדיוק נשמר המידע על אותם התקני אחסון. כיום, מרבית מהתקני האחסון הניידים פועלים באמצעות צ'יפים בהם מאוחסן המידע העונים לשם הקליט Flash Memory וכל תפקידם הוא לאחסן את המידע כספרייה ענקית.
כאשר אנחנו מבקשים מהמחשב או מהטלפון החכם לפתוח קובץ מסוים המערכת ניגשת את התא בו הוא מאוחסן וטוענת אותו על תוך זיכרון ה-RAM במערכת, מה שמאפשר לנו לצפות בקובץ או להפעיל אותו בתוכנה ייעודית. אם נבקש מהמערכת למחוק את אותו הקובץ – היא למעשה תסיר אותו משטח האחסון בצ'יפ האחסון אך תשאיר מעין "צל" שלו במיקום בו היה מאוחסן.
במידה וההתקן נפל או נפגם באופן כלשהו פעילותו של אותו צ'יפ אחסון תיפגם ולמעשה הגישה אל הקבצים שהיו מאוחסנים בו לא תהיה זמינה יותר. בשלב שכזה עלינו למעשה לטפל פיזית באותו צ'יפ שנפגם על מנת לדלוק ממנו את המידע.
מה חשוב לדעת על שיחזור מידע?
התרופה הטובה ביותר להליך שחזור מידע היא כמובן מניעה וההמלצה היא להקפיד על מערך גיבויים קבוע לחומרים החשוב
במקרים שונים בהם התקן האחסון אינו זמין או שפעולתה אינה רציפה קרוב לוודאי שתתחילו בניסיונות להציל את המידע ותנסו לכתוב ולקרוא מידע מהדיסק הקשיח עד אשר תאמרו נואש. חשוב לציין כי פעולה מסוג זה יכולה להחמיר את המצב ואף להוביל למצב שבו לא ניתן יהיה לשחזר את המידע מתוך אותו הדיסק.
הסיבה לכך היא שכתיבה וקריאת נתונים מהכונן הקשיח כותבת למעשה על אותם אזורים בהם אוחסן המידע שאינו זמין יותר ויכולה לדרוס את עותק הצל של הקבצים הקודמים ולמעשה לחסל את הסיכויים לשחזור מידע.
איך מתבצעת פעולת שחזור המידע?
כפי שציינו פעולת שיחזור המידע מתבצעת על ידי קריאת המידע מהשכבות העמוקות יותר של הכונן הקשיח בהן נמצאים עותקי הצל של הקבצים שנמחקו. למעשה קריאת נתונים אלו מאפשרת לנו, באמצעות כלים חיצוניים, לשחזר את הקבצים המקוריים שהותירו את עותקי הצל על הכונן הקשיח.
לעיתים במקרים אחרים מדובר בנזק פיזי לכונן הקשיח (פגיעה הראש הקריאה וכדומה) אשר מונע מהמערכת לקרוא את המידע מהכונן ובמקרה שכזה יש לבצע תיקון פיזי לאותו התקן בו מאוחסן המידע והוא ישוב לפעולה. תקלות מסוג זה נפוצות יותר בכוננים ישנים יותר בהם קיימת דסקית מידע וראש קריאה.
אם איבדתם מידע ואם זקוקים לסיוע מהיר ואיכותי במחיר משתלם, אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו עכשיו אל חושב על מחשב – צוות המומחים שלנו ישמח לעמוד לרשותכם ולסייע לכם לשחזר מידע שאבד מכל מדיה או התקן דיגיטלי – חייגו אלינו עכשיו 03-5503038